Grčka želi da investira u Srbiju

Bez autora
Jul 11 2011

Ambasador Grčke u Beogradu Dimostenis Stoidis je danas izjavio da njegova zemlja žele da nastavi da ulaže u Srbiji. Grčka želi da se privredna saradnja dve zemlje nastavi, i da dalje investira u Srbiju, posebno na koridoru 10 gde je do sada uložila oko 110 miliona evra. Kriza utiče na privredne veze, međutim Grčka je, sa dve milijarde evra, od 2002. do prošle godine bila druga zemlja po ulaganjima u Srbiju. U delegaciji koja je danas posetila opštinu Pirot su, pored ambasadora Grčke u Beogradu Stoidisa, bili i predstavnci grčkih banaka koje posluju u Srbiji - EFG i Vojvođanske banke i najavili otvaranje Filijale Vojvodjanske banke u Pirotu. Direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić je kazao da bi partner te zone mogla da bude Luka "Solun".

Grčka želi da investira u SrbijuAmbasador Grčke u Beogradu Dimostenis Stoidis je danas izjavio da njegova zemlja žele da nastavi da ulaže u Srbiji.

"Grčka želi da se privredna saradnja dve zemlje nastavi, i da dalje investira u Srbiju, posebno na koridoru 10 gde je do sada uložila oko 110 miliona evra", kazao je on u razgovoru sa načelnikom Pirotskog upravnog okruga Goranom Stamenovićem, predsednikom Skupštine opštine Pirot i privrednicima.

Napominjući da kriza utiče na privredne veze, Stoidis je podsetio da je Grčka, sa dve milijarde evra, od 2002. do prošle godine bila druga zemlja po ulaganjima u Srbiju.

U delegaciji su bili i predstavnci grčkih banaka koje posluju u Srbiji - EFG i Vojvođanske banke i najavili otvaranje Filijale Vojvodjanske banke u Pirotu.

Ambasador je posetio Grčko vojničko groblje u Pirotu i Slobodnu zonu Pirot.

Direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić je kazao da bi partner te zone mogla da bude Luka "Solun".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik